Share |

Седмицата на водното спасяване

Седмицата на водното спасяване за 2013 г. се провежда от 3 до 9 юни в цялата страна. Водноспасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезона.

Областния съвет на Българския Червен кръст Ви кани на:
На 4.6.2013 г. / вторник / след 17.00 часа СОУИЧЕ ” Св. Климент Охридски ” - гр. Благоевград

Водни спасители ще организират обучение по Водноспасителен минимум за ученици от шести клас. Те ще запознаят децата с основните опасности при къпане и плуване и как да помогнат в случай на воден инцидент.

На 5.6.2013 г. / сряда /
от 09.15 – 10.15 часа Целодневна детска градина „ Детско царство ” - с. Крупник , общ. Симитли
от 10.45 – 11.45 часа Целодневна детска градина „ Ян Бибиян ” - гр. Симитли

Под мотото ”Да подготвим децата за лятото и срещата им с водата „ ще преминат обученията на 60 деца по Водноспасителен минимум от двете детски градини в с.Крупник и гр. Симитли. Доброволци от Дружеството на водните спасители към Областната организация на БЧК - Благоевград ще запознаят участниците с водата и опасностите, които може да крие, как да бъдат в безопасност на плажа, покрай реките и водоемите и как да помогнат в случай на воден инцидент. За да бъдат активни участници в обученията децата ще се забавляват с изготвяне на флагова сигнализация, сглобяване на тематични пъзели, ще сгъват корабчета и лодки.Всички преминали обучението ще получат стикери, брошури с основните опасности при къпане и плуване, лакомства и награди.

eXTReMe Tracker