ДЮФА „Пиринска китка” ще представи своя годишен концерт-спектакъл

На 12-ти юни 2013 г. от 18.00 часа в зала „П. Яворов” Детско-юношеският фолклорен ансамбъл “Пиринска китка” към Обединен детски комплекс ще представи пред родителите и обществеността на Благоевград своя годишен концерт-спектакъл.

Концертът-спектакъл на ДЮФА „Пиринска китка” ще бъде поздрав за всички родители, децата и гражданите на Благоевград. Ще бъдат представени 11 танца, от които 6 нови, обхващащи фолклорното многообразие на цяла България. През учебната 2012-2013 год. ДЮФА спечели голямата награда ГРАНД ПРИ на кмета на община Петрич в Националния конкурс „Южни слънца”, Стана лауреат за най-добро представяне на Международния конкурс „Млади таланти”, гр. София и завоюва второ място на Националния фолклорен конкурс „Оро се вие, цървули се кинат” в с. Първомай.

Ежегодно в ДЮФА “Пиринска китка” се обучават 120 деца и младежи, на възраст от 5 до 18 годинии, които изнасят десетки концерти, печелят конкурси у нас и в чужбина, лауреати са на много национални и международни фестивали.

ДЮФА „Пиринска китка” е доказана школа по танцово изкуство. Носител е на над 88 отличия – Званието „Представителен”, 4 златни медала, Купа „Децата на България танцуват”, а през последните 10 години – 13 първи места от Национални конкурси, 2 втори места и 1 трето място, много дипломи, грамоти, плакети и други отличия. Спечелените награди са достоен атестат за професионализма и творческите възможности на ръководителите на ДЮФА „Пиринска китка” – Лилян Данчев, Георги Чопов и Анка Цокова и на талантливите деца на Благоевград.