Share |

БСП Благоевград "прие" Муса Палев, започва червената "метла" в Пиринско

След първоначалното недоволство в БСП срещу назначението на Муса Палев за областен управите и "твърдо" заявеното неучастие в управлението социалистите получиха две зам. областни места и започват активно да управляват общината.

Задължително трябва да бъдат сменени директорите на НАП в Благоевград Иван Радев и на "Рибарство и аквакултури" Емил Филипов, каза депутатът и областен лидер на БСП Емил Костадинов.

Предстои смяна на управленците в Областна служба "Змеделие и гори", както и в звената на Разплащателната агенция.

Социалистите смятат да запазят началника на "Агенцията по заетостта" Станислава Поповска, тъй като няма политическа принадлежност и е доказан професионалист.

От кадрова "метла" се спасява и директорът на НОИ Златко Златев, който е от верните партийни другари в Благоевградско.

Депутатът Костадинов отказа да назове имената на други, готвени за смяна от държавните администрации в региона. Мотивира се, че при обявяването им в медиите, ще се изкарат жертви на политически репресии.

За пореден път днес Емил Костадинов изтъкна, че много държавни служители, вместо да са на работните места, ходят на протести, дори голяма част от тях са активни в организирането им. "Това е абсурдно, реално те протестират срещу работодателите си", коментира червеният депутат.

Междувременно стана известно, че Светлозар Михайлов е новият директор на Югозападното държавно горско предприятие. Той получил заповед, подписана от земеделския министър Димитър Греков.

Досегашният директор Светослав Петров е уволнен.

Очаква се да бъде назначен и нов образователен шеф в Пиринско, на мястото на Ивайло Златанов, общински съветник от ГЕРБ в Благоевград. За началник се готви Огнян Соколов, който бе начело на ведомството преди години.

Заповед чака и Христо Атанасовски за директор на Областно пътно управление. Той бе сменен от предишните управляващи с партийния активист и местен парламентарист Иван Кунев. Преди дни Атанасовски спечели дело и магистратите го възстановиха на същата длъжност.

eXTReMe Tracker