Share |

Ще има подлез при жп прелеза на входа на кв. Грамада

Един от проблемите, които стоят пред жителите на квартал „Грамада“ от 1954 година, е на път да бъде решен.

Кметът Атанас Камбитов възложи проучването и проектирането на подлез, който да свързва квартала с останалата част на Благоевград. До този момент връзката се осъществява чрез жп прелез, през който освен автомобили, преминават и пешеходци. Именно предпоставката за евентуални произшествия мотивира общинското ръководство да предприеме мерки за осигуряване на безопасно пресичане чрез изграждането на подлез. По нареждане на кмета, за изграждането на съоръжението трябва да се използва технология, която да не изисква спирането на влаковете или изместването на релсите.

По предварителни данни подлезът ще бъде с височина 3 метра, което ще позволи преминаването на автомобили, микробуси и пешеходци. Двете платна за движение на автомобили ще са широки по 3.5 метра, а тротоарите за пешеходци по 2 метра.
При проектирането ще бъдат спазени всички норми за подобен род строителство, които действат в страната.

Това е поредният мащабен инфраструктурен проект, който подема общинска администрация под ръководството на д-р Атанас Камбитов. Целта е трайно облекчение на трафика към квартала, който се увеличава с нарастването на населението в района.

eXTReMe Tracker