Тържества по повод 110 години от Илинденско-Преображенското въстание в Благоевград

Президентът Росен Плевнелиев и Националната гвардейска част пристигат в Благоевград за да станат част от кулминацията на тържествата по повод 110 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Програмата по повод 110-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание започва в 11.00 часа в двора на благоевградския храм "Въведение Богородично".

Официалната церемония ще продължи с издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев от 11.30 часа, на площад "Македония". След края на тържествената церемония, от 12.00 часа на специално построена сцена ще започне празничния концерт, посветен на 110 години от въстанието, което пише новата история на България. Обединен детски комплекс, фолклорна формация "Магдалена" и Център по изкуствата са само част от изненадите за благоевградската публика в знаменития ден.

Тържествата в Пиринско по повод 110-годишнината от Илинденско- Преображенското въстание ще продължат на площад "Георги Измирлиев" от 21.00 часа.

Националната гвардейска част на Република България ще проведе тържествена заря-проверка, която ще озари небето над Благоевград.