Ремонтират моста над р. Бистрица при Кауфланд

От 3 август община Благоевград започва ремонтни и укрепителни дейности на моста на бул. „Димитър Солунски” , който се намира над река Благоевградска Бистрица.

Фирмата изпълнител на проекта „Агромах" ще укрепи носещите елементи на конструкцията, подобри нейната устойчивост и укрепи подкопаните подпорни стени на моста.

През следващите 30 дни, от 3 август до 3 септември превозните средства и гражданите ще трябва да преминават по обходен маршрут от центъра до квартал „Струмско”. Той ще започва от кръстовището на „Зърнени храни” по улица „Покровнишко” шосе, през Околовръстен път до благоевградския квартал. Към центъра на града, ще може да се преминава по Околовръстен път, след това улица „Покровнишко шосе” и на светофара на бул. „Васил Левски”, движението продължа по стария маршрут. Мерките се предприемат, за да се улеснят гражданите и да се избегнат затруднения при движението в ремонтирания пътен участък.

През февруари, по искане на кмета на общината д-р Атанас Камбитов, Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане отпусна средства за укрепването и ремонта на моста в размер на 699 971 лева.