Реорганизират трафика в центъра на Благоевград

Започва подготовката за асфалтирането на улица "Христо Татарчев" в центъра на Благоевград, която бе разкопана поради подмяна на водопровода и канализацията в района.

От днес строителите полагат на основа за асфалта по улицата, съгласно всички стандарти и изисквания на пътното строителство, информираха от кабинета на кмета Атанас Камбитов.

Натоварената пътна артерия ще бъде асфалтирана в участъка, където бяха поставени нови тръби за водопровод и канализация. Очаква се основата да бъде положена до 28 септември, а веднага след това ще започне същинското полагане на слоевете плътен асфалтобетон.

В зависимост от метеорологичните условия, инженерите прогнозират, че улицата ще бъде завършена до средата на следващата седмица.

Като част от инвестиционната програма на общината ще бъдат асфалтирани и други улици от централна градска част в Благоевград. Ремонтните дейности ще започнат след завършването на улица "Христо Татарчев", като за целта ще бъде създадена временна организация на движението в центъра на града.

Община Благоевград призовава водачите да не паркират своите автомобили по улиците в ремонт, за да не затрудняват работата на специалистите.