Share |

Взривяват силозите на бившия мелничен комбинат в Благоевград

Силозите в бившия мелничен комбинат в Благоевград ще бъдат съборени чрез взрив в събота

Безстопанствени сгради на бивш мелничен комбинат в Благоевград изглеждат като руини от военен филм . От години ромски бригади разкостват постройките, за да вадят арматура, и създават опасност както за собствения си живот, така и за живота на други хора.

Сградите на бившия мелничен комбинат "Рила С.Т.Х." бяха приватизирани от Тодор Мицев. През 2008 г. той продаде мелничния комбинат на полското дружество "Парк Рич" за 6 500 000 евро.

На стратегическото място - кръстовището на централните булеварди "Д. Солунски" и "В. Левски", където се намира имотът от 17 декара, трябваше да бъде изградена модерна 4-етажна сграда с 500 паркоместа, киносалон, заведения за хранене, магазини и офиси.

Компанията обаче не можа да се сдобие със строителна виза от общината. А и кризата буквално прогони полските инвеститори от страната. Задълженията на фирмата към общината от неплатени данъци и такси възлизат на над 500 000 лева.

Силозите на бившия мелничен комбинат „Рила“ в Благоевград ще бъдат съборени чрез взрив на 12 октомври. Специалните взривни работи са планирани за времето между 15:00 и 20:00 часа. Експертите са съгласували дейностите по събарянето с органите на реда, като периметърът за безопасност е вече определен. Движението в района на взривните работи ще бъде спряно с помощта на пътна полиция. Движението на влакове по ЖП-линията също ще бъде преустановено.

Община Благоевград призовава гражданите да се съобразят с периметъра на безопасност и с временната реорганизация на движението в района за периода на специализираните дейности по събарянето.

eXTReMe Tracker