Share |

Представиха премиерно в Благоевград филма на Владимир Каперски „Паисий – Първият и Всевечният“

С премиерната прожекция на документалния филм на режисьора Владимир Каперски завърши богатата програма, организирана от Община Благоевград по повод Деня на народните будители.

Събитието се състоя в Големия салон на Камерна опера и предизвика интереса на десетки благоевградчани. Преди тържествената прожекция на лентата бяха наградени най-верните читатели на библиотеката към Народно читалище „Н. Вапцаров“, а грамоти бяха връчени на изпълнителите от мъжка певческа група - кв. "Струмско", клуб по спортни танци "Карат", писателката и журналист Лалка Бенгюзова, народната певицата Веселина Бойчева и три партньорски институции на читалището - Държавен архив, Радио Благоевград и Регионален исторически музей.

В посветения на Паисий Хилендарски филм десетките почитатели на документалното кино успяха да се насладят на изкусно поднесени исторически факти и събития, облечени в традиционни за празника на народните будители мотиви. Това е поредният филм на Владимир Каперски, който той представя в Благоевград. Последното му творение бе филмът „100 години свобода“, посветен на вековния юбилей от освобождението на Пиринска Македония.

eXTReMe Tracker