Share |

Узакониха три сгради в квартал „Освобождение“

120 благоевградчани ще посрещнат Коледа в узаконените си домове.

В резултат на поредицата дискусии и разяснителни срещи през последния месец, семействата, населяващи три сгради в квартал „Освобождение“, получиха за пръв път от 1989 година изискуемите документи, за да предприемат реални стъпки към узаконяване на жилищата си.

Индивидуалният подход на общинска администрация спрямо всеки един случай даде възможност да се постигне бързо и трайно решение на проблема със сградите, изградени преди 24 години в отклонение от нормативната уредба. В началото на 2014 година се очаква още 2 сгради в същия квартал да получат необходимия набор документи и още 15 семейства ще узаконят домовете си.

На 26 ноември тази година изтече срокът за подаване на заявления за узаконяване, а последният ден за окончателното приключване на всички административни процедури е 26 ноември 2014 година. Поради тази причина в началото на октомври бе организирана отворена среща с всички собственици на незаконни сгради в община Благоевград. На нея бяха обсъдени всички възможни варианти за решение на десетилетния проблем.

eXTReMe Tracker