Коледен маскарад в Благоевград

11-годишната Ани и 6-годишният Алекс са победителите от днешния коледен маскарад в Благоевград. Тържеството, което се отличи с редица модни дефилета и сценки, събра десетки родители и деца в зала „22 септември”.

Призьорите бяха отличени за „Най-добър дамски костюм” и за „Най-добър мъжки костюм”. Наградата за „Най-ефектно представяне” грабна 9-годишният Стефан, а специалната награда за „Най-малък участник” бе присъдена на 2-годишната Карина. За да участват в маскарада, малките благоевградчанчета се бяха пременили в костюми на приказни герои и чудновати същества, а специално жури избра победителите измежду всички участници.

Коледният маскарад е поредното събитие от празничната програма на община Благоевград, която започна в началото на декември.

Богатата палитра от развлекателни прояви днес бе допълнена и от тържествения фолклорен спектакъл, посветен на 60-годишнината на хореографа на ансамбъл „Пирин“ Кирил Апостолов. Той е част от екипа на проф. Кирил Стефанов, с който ансамбъл „Пирин“ записа най-ярките страници от своята творческа биография. За да станат съпричастни с празника на доказалия се хореограф на ансамбъл „Пирин”, стотици изпълниха зала „Яворов”. Юбилейният концерт представи автентични фолклорни произведения и традиционни народни танци от Пиринския край.