Започна втори етап от реновирането на спортния интернат в Благоевград

За финансирането на мащабното начинание кметът д-р Атанас Камбитов е договорил спонсорство от „Благоевград-БТ“, които ще поемат всички харчове по ремонта.

Така за пълното обновяване на интерната няма да бъде похарчен нито лев от данъците на благоевградчани. Около 300 000 лева е прогнозната стойност, заложена в плановете за ремонта на сградата, по която не са правени подобрения от десетилетия и към момента не може да се ползва.

Изцяло ще бъдат преобразени 27 стаи и коридорите на спортното общежитие. Нови окачени тавани, нова електро- и ВиК инсталация, изграждане на самостоятелни санитарни възли във всяка стая, изграждане на изцяло нова отоплителна и вентилационна система - това са само част от заложените в проекта ремонтни дейности. До този момент санитарните възли бяха общи и по един на етаж. След като подобренията приключат, общежитията ще имат модерен облик и значително повишена функционалност.

Пред строителите е заложен 2-месечен срок за пълното завършване на обекта. След окончателния край на реновацията, общежитието ще бъде достъпно за младите спортисти, които са родени извън Благоевград, но учат и тренират в областния център.

През 2012 година, по време на първия етап от ремонтите дейности, бе поставена нова дограма и топлоизолация на спортните зали, а осветителната система бе подменена. В зала „Гимнастика“ се изгради изцяло нова вентилационна система, а коридорите в тренировъчните зали също бяха освежени.