Share |

Явор Веселинов от благоевградския театър с номинация за „Икар” 2014

Драматургът на благоевградския театър „Никола Вапцаов” Явор Веселинов получи номинация за дебют с режисурата на „Малки ритуали за сбогуване" от Оля Стоянова.

Това стана ясно след провелата се пресконференция на 9 януари 2014 г., на която Съюзът на артистите в България обяви номинациите за националните награди „Икар" 2014. Комисията по номинациите в състав Албена Тагарева (театровед), Огняна Серафимова (сценограф), Камелия Николова (театровед) и Борис Луканов (актьор), както и различните гилдии към САБ, излъчиха основните претенденти за наградата.
„Малки ритуали за сбогуване” е част от репертоара на благоевградския театър от 2013 година. Постановката е носител на наградата „Наум Шопов” от първото издание на конкурса за написване на абсурдна драма, организиран от ДТ ”Никола Вапцаров”. Действието, което се развива в Старчески дом, разказва една по-различна история за всекидневния ужас, свързан със смъртта, с който хората свикват и как човек претръпва чисто професионално. Режисьор и сценограф на постановката е именно Явор Веселинов. Към сценографията се включва и Георги Славков. В актьорския състав, допринесъл за открояването на постановката, са Естер Симеони, Биляна Дилкова, Жанет Керанова, Огнян Спиров, Маруся Ваклинова, Кънчо Кънев, Андраш Кончалиев.

eXTReMe Tracker