Share |

НФСБ организира протест пред МОСВ срещу решението за изграждане на сметище в село Баня, община Разлог

Това е поредният протест в защита на местните жители

Това е поредният протест в защита на местните жители, които са обезпокоени, че сметището ще навреди на здравето им, ще засегне техния поминък и ще прогони туристите от китното планинско селце. Село Баня е известно с богатите си минерални извори, лечебния климат и красивата гледка към Пирин, Рила и Родопите.
В протеста ще участват представители на Сдружение "Баненска Буна - 2011", членове на ръководството на НФСБ и евродепутатът от Националния фронт за спасение на България Слави Бинев.
Припомняме Ви, че НФСБ съвместно със Сдружение "Баненска буна - 2011" организираха няколко протеста, внесоха жалби до 16 български институции и заведоха дело в Административен съд - Благоевград срещу изграждането на сметището.
Депото ще събира отпадъците на четири общини – Якоруда, Белица, Банско и Разлог.
От името на НФСБ Слави Бинев подаде сигнал до Европейската комисия относно закононарушенията, свързани с изграждането на сметището в разложкото село Баня и сезира ръководителите на ред български и европейски институции по случая, между които Г-жа Барбара Лохбилдер - председател на парламентарната комисия ”Права на човека”, г-н Матиас Грооте - председател на парламентарната комисия „Oколна среда, обществено здраве и безопасност на храните”, г-жа Ребека Хармс - председател на групата на Зелените/Европейски свободен алианс, г-н Тонио Борг - еврокомисар „Здравеопазване” и г-н Янез Поточник - еврокомисар "Околна среда".
Евродепутатът Слави Бинев постави пред европейските институции проблема и по време на заседание на Европейския парламент.
Каним всички граждани, които милеят за българската природа, да участват в протеста.

eXTReMe Tracker