Разлог участва в Струмишкия карнавал

Разложките танцьори се представиха с танцов букет от различни стилове - латино, денс и джайф. Участието на момичетата в карнавалното шествие донесе много настроение както на самите участници, така също и на публиката.
Всяка година Разлог получава покана за участие в Струмишкия карнавал лично от Александър Цицимов, който е председател на Организационния комитет на карнавала и представител на Федерацията на европейските карнавални градове.
Карнавалът в Струмица има вековна традиция и отбелязва началото на Сирни заговезни - Великденските пости. Голяма част от населението на града в деня на шествието се маскира като филмови и приказни герои, фантастични същества, исторически личности и др. Шествието преминава от обикновено дефилиране на костюми и маски до представяне на танцови композиции, сценки и обичаи.
В карнавала всяка година участват хиляди маскирани и костюмирани деца, младежи и възрастни. През тази година на дефилето в Струмица се представиха групи от Македония, България, Сърбия, Хърватия, Турция и др.