Над 1.7 милиона лева постъпления в общинската хазна

Хиляди благоевградчани вече платиха данъците си. Над 1.7 милиона лева са постъпленията в община Благоевград от началото на данъчната кампания, която стартира на 4 март. Според справка в данъчните регистри средно на ден се събират между 60 000 и 70 000 лева, което показва, че се запазват темповете на събираемостта спрямо същия период на предходната година.

Крайният срок, в който за задълженията по местни данъци и такси се ползва 5% отстъпка, е 30 април. Данъците си благоевградчани могат да платят на две равни вноски съответно до 30 юни и 30 октомври, без да бъдат начислявани лихви за забавяне.
В услуга на гражданите общинското ръководство е създало организация, в която плащанията могат да се извършват от 7:30 часа до 18:30 часа без прекъсване, като касите са оборудвани с ПОС терминали за плащане с кредитни и дебитни карти. Възможно е също и дължимите налози да се погасят по банков път.
Всички граждани могат да проверят своите задължения на сайта на община Благоевград, като е необходимо да въведат ЕГН и входящ номер в раздела за електронни услуги.