Share |

В Разлог предстои реконструкция на централната градска част

„Запазваме автентичния вид на площада, които няма да се ремонтира. Първият етап на проекта предвижда ремонтни дейности на пешеходната алея между сградата на Община Разлог и Младежкия център (бившето ДНА), зоната около централния фонтан и пешеходната алея.”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.
Емблематичният каменен площад на Разлог от 1955 година няма бъде реконструиран, поради запазения му добър вид. Площадът е с историческо значение и е любимо място за местните хора и туристите. Площадът е и домакин на многобройни празници и събития на открито.
Благоустрояването на централната градска част цели постигането на стилово единство и поддържане на автентичния стил на мястото, както и подобряване на привлекателността на града и не на последно място осигуряване на достъп за хора с увреждания. Основни материали, които ще бъдат използвани за каменна настилка са мрамор и гранит, съобразени със съществуващия градски площад, който е основен доминиращ елемент в централната градска част.

eXTReMe Tracker