Без жертви приключи драмата в с. Черниче

Успешната полицейска акция е приключила около 14:20 часа, съобщи за Дарик кметът на селото Иван Андонов. Извеждането на Митков от семейната му къща е преминало без инциденти.

Митков е качен в линейка и е откаран в болницата в Благоевград. В момента полицейски служители правят щателен оглед в дома на 42-годишният мъж.

Всички действия около кризисната ситуация в село Черниче, свързана с Васил Митков, който се барикадира в дома си, са документирани и са докладвани в РП - Благоевград.

"Предстои да се вземе решение от наблюдаващия прокурор има ли данни за извършено престъпление и какви форма на процесуална принуда да бъде наложена на извършителя, ако има такова", коментира за Дарик директорът на ОД МВР - Благоевград ком. Георги Костов.

Той поясни, че през часовете, в които 42-годишният мъж остана заключен в дома си не е имало каквато и да била форма на реална заплаха за живота и здравето на жителите на селото, както и на служителите на реда.

По думите му има много хипотези за това какво престъпление е извършено за времето от 17.00 часа вчера, но към момента нещата не са прецизирани, за да може да се говори за наличието на престъпно поведение от барикадиралия се мъж.

Според ком. Костов не е потвърдена информацията за това, че Митков е притежавал оръжие и, че е произвел изстрели с такова. "Нашето мнение е ,че това няма решаващо значение в случая, след като не констатираме реална заплаха за живота и здравето, както за нас, така и за гражданите. Притежанието не го прави престъпник", каза ком. Костов.

На въпрос какво е състоянието на Митков в момента, полицейският директор отговори: "Навлизаме в една деликатна тема. Всеки гражданин има право на конфиденциалност и физическото и психическото му състояние са някаква форма на лично пространство и не е редно ние да коментираме".

Васил Митков остана заключен в дома си в продължение на 22 часа.