Share |

Градинката с паметника на Васил Левски в Благоевград -сред обектите в „Място в сърцето“

Кой дарява за „Място в сърцето“? 12 емблематични места очакват вашата подкрепа

На 4 март стартира набирането на средства в рамките на националната кампания „Място в сърцето“. Целта на кампанията „Място в сърцето“ е да намери онова място в сърцето, за което гласуват различни хора, които са готови и да даряват за неговото възстановяване или ремонт. За вече избраните обекти, могат за даряват, както граждани, така и фирми, институции и корпоративни дарители.
В настоящия етап очакваме вашите дарения за мястото, което подкрепяте, на сайта може да прочетете и правилата за даряване и начините, по които може да го направите: http://myastovsarceto.bg/donates.php?id=326

DMS номер, на който може да се изпращат смс-и – 17 777 MYASTO

Списък с местата финалисти:

Благоевград – Градинката с паметника на Васил Левски – 15 000 лв.
Ремонт на градинката с паметника на Васил Левски. Подмяна на плочките и поставяне на осветление.

Бургас – църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ – 50 000 лв.
Необходими за ремонт на фасадата на църквата
Варна – Малките римски терми Одесос – 30 000 лв.
Проектът има за цел да подобри достъпа до мястото, да се постави осветление, така че да стане по-достъпно място за посещение на варненци и туристи.

Габрово – Градинката с мечето – 50 000 лв.
Проект за основни ремонтни и "доразвиващи" дейности:

1. Възстановяване на фонтана (водната атракция) и монтаж на оборудване за звук (с възможност и за дневно изпълнение на мелодии) и художествено осветление.
2. Ремонт на декоративното езерото (езерото с лилиите) – настилка и изолации на дъно и стени, монтаж на художествено осветление, възстановяване водна растителност.
3. Разполагане на т.нар. скулптури за игра (художествени фигурина животни, в стилистиката на мечето)

Кърджали – Фонтана на площад „Освобождение“ – 50 000 лв.
Ремонт на съоръжението.
Плевен – Спортно игрище за боче – 20 000 лв.
Проект за изграждане на постоянно игрище за боче:

С набраните средства ще бъде изградено първото в страната стационарно Боче- игрище. То ще бъде с размери: 25/5 м. Върху игрището ще бъде изграден Боче-корт с размери: 18/3,50 м., пейки за зрители и съдийски места. Изграждането на Боче-игрище ще даде възможност за успешното провеждане на националните турнири на Спешъл Олимпикс по Боче, на които град Плевен е домакин от 2005 година, както и спортни събития и състезания с деца и младежи от нашия град.

Пловдив – Младежки хълм – 20 000 лв.
Проект Спортно-учебен център "Младежки хълм"

Целта е със събраните средства да се създаде младежка зона, в която да има спортни съоръжения и обособени места за различни младежки дейности - учебни пространства и работилници. Чрез изграждането на Спортно-учебен център ще се осмисли свободното време на деца и младежи, ще се популяризира спорта, ще се повиши екологичното мислене на деца и младежи. Дейностите, които ще се развиват, са превенция на агресията, наркотиците, наднорменото тегло при подрастващите и спомагат за интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение.

Русе – Русенският кей – 10 000 лв.
С малко средства и доброволен труд, можем да направим Кея на Русе място за разходка, срещи, забавление и почивка. Мястото на всички русенци.

Сливен – Двора на параклис „Свети Мина“, гр. Сливен, кв. Ново село – 15 000 лв.
Проект за ремонт на двор и параклис:

Ремонт на покривна конструкция; консервация и реставрация на стенописи и олтар; реставрация на икона на "Св. Мина"; ремонт на входна врата, алея и поставяне на обозначителна табела.

София – Мостиката и гъбата на езерото Панчарево – 50 000 лв.
Проект за ремонт и реконструкция на мостика и гъбата.

Стара Загора – Зоопарк Стара Загора – 10 000 лв.
Проект за изграждане на детски приключенски кът на територията на зоопарка:

Зоопаркът в Стара Загора е едно от любимите места на старозагорци. Намира се в красивия парк „Аязмото”, предпочитано място за разходка на жителите и гостите на града. Площта му е около 240 000 кв. м. В Зоопарка се отглеждат близо 450 екземпляра от около 80 вида - бозайници, птици и земноводни. Освен за своите обитатели Зоопаркът се грижи и за удобството на своите посетители. На неговата територия има кафене, пейки, пешеходни алеи. Идеята е да се създаде детски приключенски кът от естествени материали, където децата да се забавляват, но и да развиват двигателната си култура сред природата на парка.

Ямбол – Православен храм „Успение на Пресвета Богородица“ – 50 000 лв.
Проект за изработване на иконостас за новостроящия се храм:
Иконостасът е задължителен елемент в православния храм за да се извършва богослужение, даже по сградата да има довършителни работи. Набраните средства по тази кампания, ще помогнат новопостроения храм в квартал "Аврен" на град Ямбол да посрещне богомолци колкото се може по-скоро.

eXTReMe Tracker