Share |

Кулинарно състезание в Младежки дом - Благоевград

Кулинарното състезание за най-здравословна плодова салата бе организирано от Младежки дом – Благоевград и Детски парламент. Свои представителни отбори излъчиха почти всички средни училища в общината. 10-те екипа имаха нелеката задача да впечатлят професионалното жури от преподаватели по кулинарство в Гимназията по текстил и облекло. Спортсменството бе водещо в случая, тъй като оценяващите бяха категорични, че в класирането няма да участват техните представители. „За да се избегне конфликта на интереси”, както се изрази председателят на комисията г-жа Павлова. Тя уточни, че отборите са се представили повече от добре, но и не спести своите критики и критерии. „Основните предпоставки за избор на първите три отбора бяха чистота на работното мяст и лична хигиена. Умение за работа с отделните инструменти, и не на последно място – крайният вид и вус на продукта”, подчерта г-жа Павлова.
Отборът на Езикова гимназия спечели призовото първо място, в оспорвана надпревара с представителите на Икономическата гимназия и НХГ, които заеха съответно второ и трето място. Заслужените награди, осигурени от партньори на Детския парламент, са посещение на фитнес зала, боулинг забавления и кино.
В разгара на лятото предстои второ издание на вкусното състезание. Тогава младите кулинари ще се пробват в приготвянето на традициони за сезона салати.

eXTReMe Tracker