Емил Костадинов : В общ път към една по- справедлива, по- солидарна и по- свободна Европа

„ Социалдемократите и социалистите в България са заедно. И това наше единство ни прави много силни. Силни тук в България, силни в нашата Коалиция за България и силни в Европа. „ – заяви пред присъстващите в залата депутатът Емил Костадинов.
Той отбеляза, че българският народ е в много тежко състояние, защото има хора, които са достигнали предела на бедността и изпитват тежки екзистенциални проблеми. Костадинов е убеден, че ще изпълнят своите ангажименти за предстяощите европейски избори.
„ Нашият ангажимент и дълг е социална Европа. Да промени радикално конфигурацията, при която консерваторите доминират в Европа. Убеден съм,че имаме всичките шансове да изпълним тази задача. В същото време ние имаме и своята национална задача. Тези европейски избори имат ключово национално значение, защото чрез тях ще изградиме непреодолима преграда пред връщането на ГЕРБ във властта. Трябва да спрем тази патология ГЕРБ и окончателно да я изключим от политическия дневен ред.” – заключи НАродният представител.
Срещата бе открита от председателят на партията на Българските социалдемократи и Народен представител – Георги Анастасов. Той обясни, че основната тема на тази кръгла маса е „Доходите, защитата , потребителите” – неща, които засягат всеки един човек.
Светлина Йолчева, която заместник на партията член на Етичната комисия на Социалистическия интернационал, член на Президентството на ПЕС и кандидат за член на Европейския парламент, представи пред аудиторията двете основни задачи, върху, които работят. Първият ангажимент, който е поставен в предизборната програма това е равни минимални работни заплати за гражданите от държавите членки на Европейския съюз. Втората задача е равни минимални пенсии, равни на тези, които получават всички граждани на Европейския съюз.
„ Българинът е човек, който трябва да живее достойно и нормално. Ако изберем германския социалдемократ Мартин Шулц за президент на Европейската комисия, България и българските граждани ще имат гаранти, че тази програма за развитие на България като част от Европейският съюз ще се реализират. И най – вече онези нейни точки свързани със социалните права на българите.”- заяви Светл ина Йолчева.