БГ радио раздава награди в Благоевград

Генералният директор на БГ радио Николай Янчовичин и дългогодишният режисьор на шоуто Атанас Генов представиха някои от акцентите на тазгодишните музикални награди. Мотото на едно от най- големите и значими събития в музикалния живот на България е „Харесай българската музика”, а цялата кампания носи позитивния призив „Аз харесвам”.
На 9 май от 21.00 часа площад „Георги Измирлиев” ще бъде озарен от блясъка на звездите на българската музика. Николай Янчовичин разкри и част от подробностите на подготвения грандиозен спектакъл. „На сцената в Благоевград ще излязат любимите артисти на България, за да представят своите нови проекти и да зарадват публиката с утвърдените си хитове. И тази година победителите, които ще отнесат вкъщи чисто новите статуетки на БГ РАДИО, ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото – най-обективното и неподкупно жури. Водещ ще бъде Любо Киров”, разказа Николай Янчовичин.
За първи път на тази церемония БГ РАДИО ще връчи и нова награда - „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение. Символичният носител на приза ще бъде личност, която вдъхновява българските изпълнители. Кой ще бъде първият награден, ще стане ясно на 9 май 2014 г. До 8 май слушателите www.bgradio.bg могат да гласуват за предпочитаните от тях изпълнител/ ка, песен, клип, текст, албум, дебют, група,дуо/трио и видеоклип.
Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов припомни, че през 2013 години музикалните награди са наблюдавани на живо от 18 000 души. Той поясни, че общината работи в посока развитие на културата и фестивалния туризъм. „С развитието на културата в града и общината ще се подобри местния туризъм и това ще се отрази положително върху бизнеса”, каза още кметът Камбитов.
Генералният директор на БГ радио Николай Янчовичин обяви, че тазгодишните награди са в подкрепа на общата кандидатура на Благоевград, София, Перник и Кюстендил за Европейска столица на културата.