Share |

Изложба на хляб и хлебни изделия в Разлог

Изложението на местните производители цели да популяризира продуктите, които се произвеждат на територията на община Разлог и да насърчи хората, които имат желание да развиват собствен бизнес, произвеждайки местни продукти.
Чрез изложението, организирано от Сдружение „Дестинация Разлог” се дава възможност за популяризиране на местния бизнеса и произведени стоки на територията на община Разлог.
На първото издание на изложението се представиха потребителска кооперация „Пирин” – град Разлог - производител на хляб и хлебни изделия, ЕТ„Елена Иванова” - производител на закуски, „Катерина Крънчева” ЕООД - производител на сладкарски изделия и боза, ЕТ „Велес – Костадин Велев” производител на млечни продукти от краве и овче мляко. С мляко се представиха земеделските производители „Благой Велев” и „Антон Тумбев”, както и Михайл Кьосев. Био производство представи „Амитица” ООД. Фирма „Сарай” - производител на месо, колбаси и деликатеси предостави за дегустация своите продукти. ЕТ „Лилия Гюрова” производител на напитки и трапезна вода „Пирински ручей” също участва в изложението.
На изложението на местни производители взе участие фирма „Редививус” ООД, произвеждаща работно облекло за хотелски, медицински персонал, гащеризони, работни манти, спално бельо, калъфки за столове за сватби, коктейли и други.
Студио „Антоанета” представя бутикови дрехи и изделия, народни носии, бродирани нощници и ризи. Веска Жегова показа ръчно изработени колани от мъниста, кърпи, мъжки ризи, носии и накити. Димитър Парапунов представя сувенири „чауши”. С ръкоделия в изложението участваха още Мария Тренчева, Христина Лазарова и други.
Със свои щанд в изложението се представиха и организаторите, които показаха сувенири произведени в ателиетата „Плетен чорап” и „Бродерия”.
Изложението на местни производители се организира по проект „Разгледай, чуй и опитай Разлог!”, Договор за БФП № 32/3/3230225/03.10.2013г., финансиран по Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група – Разлог, чрез Програма за развитие на селските райони.

eXTReMe Tracker