Share |

„ТАРА-РА-БУМБИЯ” стартира с „Грехът Златил” след броени дни

Изключително богата програма с най-актуалните представления на българска сцена са подготвили организаторите от община Благоевград. Дългоочакваното събитие стартира официално на 11 май /неделя/ от 19.00 часа пред Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Преди това почитателите на Мелпомена ще видят и първото представление -„Грехът Златил” по „Боряна” на Йордан Йовков. Постановката е на проф. Маргарита Младенова, която на 12 май ще проведе и открит урок от 11.30 часа на Камерна сцена на Драматичен театър. Първият театрален ден ще завърши с „Чеховиада или за вредата от тютюна” на талантливия режисьор и директор на фестивала Явор Веселинов. Главната роля е отредена на Владимир Пенев. За първи път участие в „ТАРА-РА-БУМБИЯ” ще вземе и Битолският народен театър от Македония. Група „Фолтин” пък ще свирят от 23.00 часа в първия ден от фестивала в Пиано бар „Лимитед”. „ТАРА-РА-БУМБИЯ” продължава с новостите и тази година ще обедини драматичен и куклен театър в едно. Кукленият фестивал „Слънчоглед” за първа година ще бъде част от обединеното театрално семейство.
Благоевград ще е територия за млад театър от 11 до 21 май. 32 представления и над 130 актьори ще владеят публиката през фестивалните дни. Мариус Куркински, Александър Морфов и Теди Москов ще бъдат част от най-мащабната проява в Благоевград. Театър, музика, изкуство са основата на „ТАРА-РА-БУМБИЯ”.
Жители и гости могат да закупуват билети на три места в града - касата на ДТ „Н. Вапцаров”, пред ГУМ и пред НЧ „Никола Вапцаров”. Цените на билетите са символични - от 5 до 7 лева, а за ученици и студенти - 3 лева. Мащабната театрална проява е част от програмата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата.

eXTReMe Tracker