Share |

Инспектор Попов от „Под прикритие“ излиза на благоевградска сцена в „Скъперникът”,

За първи път в града театрална постановка ще се играе в апартамент

Талантливият актьор Владимир Пенев, който в сериала се въплъщава в образа на Попов, в Благоевград ще изпълни главната роля в „Скъперникът“. Постановката е включена в програмата на фестивала за млад театър „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ за 14 май. Спектакълът е дело на столичния Малък градски театър „Зад канала“, режисьор е Лилия Абаджиева. Освен Владимир Пенев, на сцената ще излязат Албена Михова, Антоний Аргиров, Евгени Будинов, Александър Кадиев, Луиза Григорова, Иван Петрушинов, Владимир Димитров, Весела Бабинова и Любомир Ковачев.
Заедно с чудесните си спектакли и запомнящо се творческо присъствие, тазгодишната „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ ще влезе в театралната история на Благоевград и с факта, че за първи път в града пиеса ще се играе в апартамент. Става дума за „Смъртта на момичето“ от Ариел Дорфман, която ще бъде поставена утре в апартамент на жилищна кооперация, намираща се до книжарница „Дъга“ /срещу община Благоевград/. Режисьр на спектакъла е Мари Росен, а в ролите ще видим Маринела Ангелова, Ивайло Спасимиров и Христо Терзиев. Поради големия интерес театралната постановка ще се играе два пъти, от 19.00 и от 21.00 часа.
Третото заглавие в утрешния фестивален афиш на Благоевград е „Робин“. Пиесата ще бъде представена от столичното сдружение „Антракт“ и театър „Възраждане“. Тя ще се изиграе на камерната сцена на драматичния театър от 21.30 часа. Автор на спектакъла е Анна Топалджикова, а режисьор Тея Сугарева. Участват Леонид Йовчве, Христо Ушев, Слав Бойчев, Мартин Смочевски, Деница Даринова и Яна Бобева.

eXTReMe Tracker