Изграждат тротоари и улично осветление в община Банско

По традиция кмета Георги Икономов счупи бутилка шампанско и преля с менче вода за късмет при изпълнението на ремонтните работи.
„Ще бъде извършена реконструкция на цялата улица по протежение на село Места. Това е важно за нас, тъй като това е главен път, част от републиканската пътна мрежа, която ни свързва със съседна Гърция. По този път ежедневно преминават гръцки туристи и за нас е важно той да има европейски облик. Радващо е, че ремонтните работи ще съвпаднат с асфалтирането на пътя. Очаквам, че в рамките на 2 до 3 месеца фирмата – изпълнител на проекта Агромах ще завърши обекта и ще се радваме на резултатите. Фирма Агромах са доказали своя професионализъм и умение за работа в кратки срокове. Аз пожелавам успех и на добър час” отбеляза Икономов.
Предвидените по проекта дейности са реконструкция на тротоарите и на уличното осветление и изграждане на парапети на главната улица в село Места. Стойността на одобреното финансиране за строително-ремонтните работи в селото е 475 180 лева, за дейностите в село Филипово – 39 422,22 лева. Общата стойност на целия проект е в размер на 1 584 392 лева, която включва и рехабилитация на парка в гр. Добринище, чиято реализация предстои.