Share |

Урологичното отделение в Благоевград навърши 30 години

След него думата взе един от основателите на отделението д-р Чочев.
Той от своя страна разказа накратко историята на отделението и как то се е развивало през годините като започна от самото му създаване 5 май 1984г.
Тогава той заедно с д-р Велев са първите започнали работа в отделението, след нейното отделяне от Хирургия като самостоятелно отделение. Д-р Чочев прикани гостите на събитието да се изправят за минута мълчание в памет на д-р Велев, д-р Вълчев и ст. сестра Кьосева.
Специално за рождения ден, гост беше сина на д-р Велев - Иван Велев, който също е започнал своя професионален път от отделение по Урология в МБАЛ – Благоевград.
На събитието присъстваха много настоящи – д-р Котев, д-р Киров, д-р Цветков, ст. сестра Чочкова, но и много бивши служители като започнем от първата временно изпълняваща ст.сестра Македонка Ангелова, както и първата официално ст.сестра Н. Тунева, първата операционна сестра Куцова, Сашка Пенева – втора операционна сестра, Снежана Иванова, Мария Гошева и много други.
Цялото ръководство на МБАЛ – Благоевград, начело с изпълнителният директор д-р Владимир Пандев също уважиха събитието, като подариха на отделението 5 чисто нови плазмени телевизора и електронна система за достъп до отделението.
Директорът каза още, че предстои в близките седмици да бъде вградена нова OLYMPUS апаратура , ултрамодерен лазер за разбиване на камъни в бъбреците, за лазерни операции на простатната жлеза и пикочния мехур.
Отделението е едно от най-бързо развиващите се в областта на детската урология, пластичната урологична хирургия, трансуретралната хирургия и много други.
То е един от отличниците на МБАЛ – Благоевград, през него преминават стотици пациенти месечно, като оперативната активност е изключително висока.

eXTReMe Tracker