Share |

Родители и спортисти подкрепиха кмета Камбитов за новия плувен басейн в кв. „Еленово”

Поводът за протеста бе официално писмо от министертвото, изпратено до кмета на общината Атанас Камбитов, в което се изтъкват формални причини, за да се стопира изграждането на новата спортна база.
„Плуването е задължителен спорт почти в цял свят и сме сигурни, че закритият басейн в кв. „Еленово” ще се построи. Това не е протест, а подкрепа на кметския екип, който се страрае да изгради този басейн”, каза Емил Захариев, баща на дете, което иска да тренира плуване. „В града има един басейн, който е локва. Отдаден е на концесия преди време и там всичко зависи от концесионера, а той не взима отношение. Затова искаме да се изгради нов плувен комплекс. Чудесно е, че той ще бъде в двора на училище, освен това ще има и други игрища, където ще могат да се провеждат нормални часове по физическо възпитание”, допълни родителят.
„Не ни интересува решението на министерството. Ние искаме децата ни да спортуват в подобаващи условия, а не в мизерия”, категорични бяха родители и треньори.
Треньорката по плуване Валя Атанасова от клуб „Пирин” заяви, че е „За” построяването на нов пувен басейн. „Развит град като Благоевград заслужава да има модерна плувна база, особено за спорт, който носи множество отличия”, каза тя.
Кметът Камбитов слезе при протестиращите и им благодари за активната гражданска позиция в подкрепа на намерението му. Той категорично заяви, че след като хората искат да бъде изграден закрит плувен басейн, и най-вече защото децата заслужават, проектът ще се случи, въпреки политическата стоп-палка. Множеството аплодира Камбитов и го окуражи да не се отказва от борбата за построяването на новия спортен компрекс.
„На 15 септември ще бъде направена първа копка на новия спортен комплекс, който ще бъде изграден в двора на VIII СОУ в Благоевград” категоричен бе кметът Атанас Камбитов. Той поясни, че финансирането за проекта в размер на около 1 милион лева вече е осигурено. Очаква се съоръжението да бъде готово до 24 май 2015 г., когато то да бъде открито. Ще бъдат изградени басейн с олимпийски размери - 50/25 м., многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и два големи тенис корта, както и паркинг.

eXTReMe Tracker