ФСБ разтърси Благоевград за празника на града, хиляди пяха „След 10 години”

Хиляди хора пяха едни от най- големите хитове на рок легендите - „Високо” , „Обичам те до тук”, „Няма как” и разбира се „След 10 години”. След 20 години ФСБ се завърнаха в Благоевград по покана на кмета на общината д-р Атанас Камбитов и направиха празника за благоевградчани незабравим.
След края на концерта един от създателите на ФСБ - Румен Бояджиев, сподели, че не може да повярва на очите си. „Публиката ни посрещна изключително топло, пяха с нас, сред хората видяхме и малки деца, които знаеха нашите песни“, изрази удивлението си фронтменът на групата. Заедно с благоевградчанина Константин Цеков и китариста Иван Лечев те пяха стари хитове, на които публиката избухна, както и нови парчета. Изненадата бе съвместното изпълнение на две песни, сред които „Високо“, с гласовете на Ансамбъл „Пирин“.
На финала кметът д-р Атанас Камбитов честити 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост и празник на Благоевград. „Днес всички ние се прекланяме пред великото дело на двамата братя Св. Кирил и Методий, защото да четеш, да пишеш на своя собствен език, да познаваш рода си, да знаеш историята си, да пееш химна, това означава да си българин“, категоричен бе кметът Камбитов. Той допълни, че днес повече от всякога жителите трябва да се гордеят с Благоевград и да имат по-високо самочувствие. След думите на кмета „Бог да пази Благоевград“ хилядите жители и гости на града, заедно с невероятните ФСБ запяха „След 10 години“, като си пожелаха да се срещнат с тях отново. Минути след това започна приказно светлинно 3D шоу, което пресъздаде делото на Светите братя Кирил и Методий, създаването на азбуката, приказни сюжети, които завършиха със символа на Благоевград - Коня и кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата. Финалният щрих бе поставен от пищна заря, която озари небето над Благоевград и остави публиката без дъх.