Share |

„Спортна панорама“ за Деня на детето в Благоевград

За трета поредна година на 31 май в общината ще се проведе „Спортна панорама“, в която ще се включат 32 спортни клуба. В сравнение с миналата година спортните клубове са с три повече. Те ще презентират своята дейност и ще изложат отличията си, завоювани през последната спортно-състезателна година. Проявата ще завърши с демонстрация на различни спортове.
Началният час на „Спортна панорама - 2014 г.“ е 10.30 часа. Строени пред своите шатри, клубовете ще приветстват любителите на своя спорт. Веднага след това ще бъдат наградени училищата – призьори от Ученически игри 2014 година и ще стартира същинската част на демонстрациите с клуба по естетическа гимнастика „Прима“. След него способностите си ще демонстрират боксовите клубове „Пирин“, „Македония“ и Тайсън“. Гимнастиците от „Любчо Солачки“ и „Пирин Благоевград“ също ще се изявят на спортната сцена, следвани от клубовете по канадска борба „Спартак“ и „Арм Спорт“. Площад „Георги Измирлиев“ ще приюти под шатрите още клубове по естетическа гимнастика, автомобилизъм, баскетбол, волейбол, футбол, плуване и триатлон, спортна стрелба, ориентиране, лека атлетика, таекуон-до, кик бокс, шахмат, тенис,
Като на всеки празник, и на този няма да липсва музика. Община Благоевград се е погрижила да внесе допълнително настроение на жителите си с музикална програма веднага след спортните демонстрации. Освен нея спортистите, жителите и гостите на града ще разчупят обстановката и с фитнес-маратон от 18.30 часа на площада. За събитието в града ще пристигнат 12 български и чуждестранни инструктори, които ще показват упражнения и стъпки за зумба, фитнес и степ-тоник. Също така професионалистите ще следят за правилното изпълнение на упражненията.

eXTReMe Tracker