С бляскаво шоу ЦДГ №8 „Вечерница” отпразнува половинвековен юбилей

Децата от ЦДГ №8 „Вечерница” в Благоевград зарадваха учители и родители с бляскаво шоу, посветено на 50-годишнината от създаването на детското заведение.
Залата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” бе изпълнена от стотици зрители, дошли да видят спектакъла на малчуганите в чест на юбилея. На тържеството присъстваха зам.- кметът по хуманитарни дейности в община Благоевград Валери Смиленов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, родители и гости. Поздравителен адрес бе изпратен от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.
Талантливите деца от „Вечерница” разтресоха сцената с много танцови изпълнения – валс, патешки танц, танц на пчелите, танци по саундтрака на „Маската на Зоро”, народни танци.
Гласчетата на децата огласиха залата с популярни и фолклорни песни, а танцьорите от Ансамбъл „Пирин” отправиха своя специален поздрав към ЦДГ №8 с танца „Шопчета – войничета”.
Гост-изпълнител на празника бе бившият възпитаник на „Вечерница” – Лъчезар Кацарски, който оцвети концерта с изпълнението на две песни.