Цветове и музика в годишния концерт-изложба на Център по изкуствата – Благоевград

„Искам талантливо да живея, за тебе моя българска земя” е мотото на годишния концерт-изложба на Център по изкуствата в Благоевград. Това е заключителната проява на възпитаниците на центъра преди лятната ваканция, в която те показват какво са научили през изминалите месеци.
Младите и талантливи художници от школите „Графика”, „Живопис”, „Керамика”, „Декоративно приложно изкуство” и „История и теория на българските народни танци, приложно изкуство в сферата на етнографията” вече подредиха своя изложба в залите на Регионален исторически музей. Утре от 18.30 часа в зала „Яворов” своите умения ще покажат и възпитаниците на школите „Класически балет”, „Литературно творчество”, „Пиано”, „Китара”, „Народно пеене” и ФТА„ Пиринче”. Програмата е обещаваща, твърдят организаторите на концерта и допълват, че тя е едно красиво преплитане от класика и фолклор, което не бива да се пропуска.
Заниманията в Център по изкуствата не приключват с годишния концерт. Ръководители и деца ще продължат работа до края на месец юни. От 15 юни до 15 юли ще се проведе Лятна академия – така всички, желаещи да се занимават с изкуство, ще могат да се запишат в съответните специалности.