Жителите на Полена си избират кмет в навечерието на празника на селото

На 12-ти октомври ще се проведат частичните избори за кмет на кметство село Полена, община Симитли. Датата на извънредния вот е насрочена с указ на президента Росен Плевнелиев и е публикувано в държавен вестник днес.

На 12-ти октомври жителите на Полена ще трябва да изберат кой управлява селото до редовните местни избори през есента на 2015 година. Изборът на кмет само за година се наложи, след като управникът, втори мандат Венцислав Валеов се отказа доброволно от поста. До избора на нов кмет, съгласно решение на Общински съвет Симитли, село Полена се управлява от вр.и.д. кмет, секретарят на кметството Мария Борисова.

Съгласно президентския указ, частичните кметски избори в Полена са точно в навечерието на празника на селото. На 14-ти октомври е празникът на Полена, когато е и храмов празник на църквата „Св. Петка”. Така, ако местните се разминат без балотаж, за празника тази година ще си имат чисто нов кмет.

Право на глас в село Полена, по данни от избирателните списъци за евровота през месец май, имат 658 жители. Активността в селото, на евровота, бе 30,55%.