Share |

На рождения ден на Димитър Благоев младите социалисти в Пиринско казаха „Не“ на бъдещи съюзи с ДПС

Областното съвет на младите социалисти се събра на заседание днес в Благоевград по повод 158-та годишнина от рождението на Димитър Благоев. Младежите направиха своя анализ на изборните резултати и избраха ново ръководство. За областен координатор единодушно беше преизбран Асен Балабанов, а освен него в 7-членното ръководството влизат Зам. кметът на Гоце Делчев Богдан Боцев, шефът на младежите в Благоевград Антон Асиски, общинските председатели на Банско, Петрич и Сатовча- Костадин Атанасов, Александър Главчев и Бойко Доленски. Единственото женско попълнение в ръководството се заема от Тина Тръпкова, младежки лидер в Кресна, където столетницата спечели европейските избори.
Въпреки тежката загубата на евроизборите на национално ниво, червените младежи декларираха че запазват своя боен дух и се готвят за предсрочни парламентарни избори, поставяйки си преди всичко за цел не управлението на страната, а връщане на доверието на традиционно левите избиратели.
Освен собствените кадрови и организационни проблеми, за младежите най-голяма вина за лошите изборни резултати има нерегламентираният с коалиционно споразумение съюз с ДПС. Според младежите липсата на ясни правила е попречила на БСП да прокарва своите социални политики и да изпълни основни предизборни обещания, докато ДПС е успяло да направи повече кадрови назначения и въпреки силната обществена съпротива да прокара дори свой губернатор в Пиринско. Което е отблъснало и разочаровало левите избиратели, а от там довело до това червените да са трета политическа сила в областта. Освен това, за да не разваля отношенията с коалиционния партньор БСП е позволило смесените райони в областта да се превърнат в почти феодални владения на Движението за права и свободи.
Затова младите социалисти дадоха мандат на Асен Балабанов да настоява на заседанието на големия областен съвет в понеделник да се вземе решение БСП да не участва в бъдещи коалиции с ДПС. Нещо повече, областното ръководство да работи активно за връщане на влиянието на столетницата в и да се бори за интересите на всички леви хора в общините Сатовча, Гърмен, Хаджидимово, Белица, Якоруда, без да се интересува дали нарушава нечие влияние. Такава позиция, вече с национални измерения ще бъде отстоявана от Балабанов и на следващото заседание на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП в началото на следващия месец.

eXTReMe Tracker