Share |

С грижа за децата: Култура и спорт през лятната ваканция за всички ученици

Богата програма през цялата лятна ваканция е подготвила община Благоевград за всички ученици. Спорт, култура и наука за сферите, в които децата ще могат да избират увлекателни занимания, уроци или тренировки до края на лятото.
Плуване, спортна гимнастика, спортна стрелба, шахмат, лека атлетика, кик бокс, баскетбол, тенис, футбол и борба са само част от спортовете, които децата могат да изберат, за да прекарат здравословно лятната ваканция. Заниманията ще се извършват по график, публикуван на страницата на община Благоевград, където е поместена и информация за контакт и записване.
Палитрата от занимания в сферата на културата е дори още по-богата. За желаещите са подготвени кръжоци по литературно четене, рисуване, приложно изкуство, танци, кино, грънчарство, народно пеене, пиано, тамбура и много други. Заниманията ще се провеждат в Младежки дом, обособените къщи в кв. „Вароша“, Център по изкуствата, Обединен детски комплекс и парк „Бачиново“.
Помислено е и за децата с увлечение към науката. Те могат да избират между екология приложна електроника, техническо конструиране, моделиране, английски език, математика и графични интерпретации. Екип от педагози и специалисти ще са ангажирани с обучението на учениците, като ограничение във възрастта на участниците в отделните курсове е въведена само с оглед на конкретните специфики и сложност на кръжоците.
За поредна година общинска администрация разработва програма, част от стратегията за здравословно развитие на младежта в Благоевград, в която всеки ученик може да оползотвори максимално лятната ваканция.

eXTReMe Tracker