Share |

ОДБХ- Благоевград ваксинира срещу бяс домашните животни

2 057 домашни животни и неваксинирани кучета и котки бяха обхванати в рамките на цялостната кампанията за мерки срещу разпространението на болестта „бяс“ в община Благоевград. Кампанията бе извършена под контрола на официалните лекари към Областна дирекция по безопасност на храните- Благоевград. Акцията е превантивната мярка, след като миналия месец бе установено наличие на болестта „бяс“ в сгазена в землището на село Хърсово лисица.
Само днес, в района на бензиностанцията над „Аквапарка“ в Благоевград, 27 домашни любимци бяха ваксинирани и поне още толкова бяха проверени от официалните лекари за наличие на ваксинация. Отчетено бе, че като цяло домашните любимци в града, са ваксинирани срещу болестта и са добре стопанисвани от техните собственици.
Припомняме, че притежатели на домашни любимци /кучета и котки/, живеещи в района на „Джамията“ и градския плаж, които не са успели да ваксинират домашните си животни днес, могат да го направят утре 04.07.2014г. от 09.00ч. до 12.00ч. в двора на бившата ветеринарна служба, сега Областна дирекция по безопасност на храните- Благоевград, на улица „Славянска“ 92.
Апелираме, при промяна поведението на отглежданите от вас кучета и котки, да се обръщате към ветеринарен лекар. В случай, че бъдете ухапани от животно, потърсете незабавно медицинска помощ.

eXTReMe Tracker