Share |

Благоевград ще е домакин на международна среща по проект за развитието на туризма

Благоевград ще бъде домакин на международна среща по проект InTourAct (Integrated Tourism Action Plans for SEE excellence). Срещата ще се проведе на 15 и 16 юли 2014 г. в зала „22 септември”. Очакват се партньорите по проекта от италианските провинции Римини и Кампобасо, община Лече, градовете Дубровник и Глина в Хърватия, община Кавала, Агенцията за икономическо развитие на Сараево от Босна и Херцеговина, Център за бизнес развитие - град Кран от Словения, Компанията за регионалното развитие на Западен Панон - Унгария и Агенция за координация на развитието на езерото Балатон –Унгария.
Част от темите, които са включени в двудневната среща са: презентация на проекта, концепция за интегриран туризъм в контекста на европейския туризъм, презентация на постигнатите резултати, разработване на обща платформа за интегриран и устойчив туризъм и други.
Стойността на проекта „Интегрирани планове за туризъм и превъзходство на Югоизточна Европа” е в размер на 1 371 500 евро. Бюджететът за община Благоевград е 119 900 евро. Очакванията са проектът, който приключва на 30 септември, да оптимизира туристическите услуги и да създаде условия за устойчив икономически растеж и повишаване на заетостта.
Припомняме, че кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов участва в международен форум в град Кавала през май миналата година, а в началото на настоящата подписа двустранно споразумение за сътрудничество с кмета на италианският град Лече Паоло Пероне.
Една от целите на посещението бе постигане на дългосрочно партньорство в рамките на кандидатурата на Благоевград за Европейска столица на културата 2019.

eXTReMe Tracker