Наградиха най-активните лекоатлети в състезанието „Достойни за името на Апостола" в Благоевград

Над 30 лекоатлети на възраст от 6 до 26 г. се състезаваха за приза "Достойни за името на Апостола". Спортната проява се организира за 7-ма поредна година от Младежки дом – Благоевград и Община Благоевград по случай рождението на Васил Левски. В най-малката възрастова група бяха наградени Меги Трифонова - 8 год., Анастасия Стоилова - 9 год., Нели Димитрова - 12 год., Васко Божинов - 11 год., Николай Пугьов - 11 год. „Другата година ще бъдем още по-добри, ще тренираме усърдно“, заканиха се новите попълнения на лекоатлетически клуб „Джордан”.
Младите спортисти атакуваха наградите с лъвски скок на лекоатлетическата писта в Спортния интернат „Пирин“. „Никога не сме обсъждали събитието със спортистите, те са една армия, която е приела тази траадиционна проява като своя кауза, за съжаление някои от тях отсъстват поради уважителни причини“, сподели Йордан Янев - първият българин, класирал страната ни в призовата осмица в дисциплината „дълъг скок” на Олимпиадата в Москва през 1980 година. Той направи и демонстрации преди старта на самото състезание, като заяви „34 години след олимпиадата в Москва се чувствам във форма“.
Според Бойка Браткова, организатор на младежките дейности към Младежки дом-Благоевград, спортът е най-добрият двигател за намиране посоката на развитие у младите хора. Тя разкри, че Йордан Янев в момента подготвя нова олимпийска изява за Вторите летни младежки олимпийски игри, които ще се проведат от 16 до 27 август тази година в китайския град Нанджин. Става въпрос за възпитаника му Иво Балабанов, който е на 17 г. и вече показа най-добри резултати в Европа за неговата възраст.