Share |

Продължава подготовката по изграждането на новия закрит плувен басейн в Благоевград

Подготовката по реализацията на проекта за изграждане на нов закрит плувен басейн в благоевградския квартал „Еленово” продължава. Съвместно с Българската федерация по плувни спортове се уточняват всички стандарти и изисквания за съоръженията, които могат да приемат международни състезания, каквато е амбицията на кметския екип и за басейна в Благоевград.
Басейнът, който ще бъде изграден в кв. „Еленово” в двора на VIII СОУ „Арсени Костенцев” е част от проект за многофункционален спортен комплекс. Той включва игрища за футбол, баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени също и два големи тенис корта. Предвидено е съоръжението да разполага с паркинг за над 100 автомобила. С изграждането на новата спортна база в големия благоевградски квартал, кметът Камбитов цели най-сетне трайно да се решат проблемите, свързани със сегашния плувен басейн, който често затваря врати заради ремонти и неизправности. Новата плувна база ще даде възможност на малките плувци да тренират и да се развиват пълноценно. Басейнът ще бъде отворен за ползване и от всички останали граждани. Това, че Благоевград заслужава повече е водещ мотив в поредното усилие на общинското ръководство за модернизиране и развитие на градската инфраструктура в областния център.
С изграждането на плувния комплекс ще продължи реализацията и на идеята на кметското ръководство спортът да влезе масово в училищата.

eXTReMe Tracker