Асфалтират 6 улици в Благоевград, Покровник и Изгрев, започва обновяването на още 5 улици в селата

Продължават усилените ремонтни дейности и преасфалтирането на част от уличната мрежа в Благоевград и селата. Улиците, по които се работи в момента, са „Битоля“ и „Освобождение“ в квартал „Струмско“ и главната улица в село Изгрев. Пътните участъци трябва да са готови през август, когато ще започне работата и по останалите планирани за ремонт улици – „Братя Миладинови“, „Александър Стамболийски“ и главната улица в село „Покровник“.
Пет улици ще бъдат обновени през следващите месеци и в селата Бело поле, Церово и Рилци. Техният ремонт се финансира със средства от общинския бюджет. Вчера в общинска администрация бяха отворени офертите на фирмите, които кандидатстваха за обществената поръчка в същата сфера. Изцяло ще бъдат ремонтирани ул. „Черковна” в с. Бело поле, ул. „8-ми март” в с. Церово, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Цар Иван-Асен” и ул. „Антим I” в с. Рилци. Предвидено е обновление и на тротоара по ул. „Васил Левски” в с. Рилци. Фирмите, подали документи за участие в търга, са „Благоустройствени строежи”ООД с цена от 224 581,28 лв. с ДДС, „Пиринстрой инженеринг” с 256 538,64 лв. с ДДС и „Стилстрой- М”ЕООД с цена от 265 745,34 лв. с ДДС. И трите дружества предлагат 30 дни срок за завършване на обектите.
Жители на районите, където се ремонтират улиците, коментират, че по някои от тях се полага нов асфалт за пръв път от 20-30 години. Не крият удовлетворението си от загрижеността на общинското ръководство към проблемите на селата и техните кметове. Според тях задалените по предложение на д-р Камбитов средства от общинската хазна за ремонт на селските улици са убедително свидетелство, че обновяването на инфраструктурата и в по-малките населени места е приоритет на сегашния кметски екип.