Първа копка на строителство на спортна и детска инфраструктура в община Струмяни

На 5 август в парка „Байкал” на с. Микрево ще се състои церемония - първа копка на строителство на спортна и детска инфраструктура в община Струмяни за 5 милиона лева.

В 11.00 часа кметът Емил Илиев, строители, граждани и гости ще присъстват на ритуалната първа копка на мащабните инвестиции в община Струмяни по проектите: «Спорт, младост, бъдеще» по договор №01/321/00641 от 23.10.2009г. и «Играй с мен в зеления свят на мечтите» по договор №01/322/00393 от 23.10.2009г.
Общата цел на първия проект е да се подобри качеството на живот и условията за масов спорт на територията на населените места в община Струмяни чрез рехабилитация на съществуващи и създаване на нови спортни съоръжения чрез възстановяване на спортни площадки в двете най-големи населени места на територията на община Струмяни – с. Струмяни и с. Микрево; подобряване на условията за масов спорт за жителите на община Струмяни, възраждане на спортната дейност сред младото поколение; създаване на предпоставки за преодоляване на тенденцията на напускане на млади хора и повишаване на естествения прираст.
„Играй с мен в зеления свят на мечтите”ще подобри средата и качеството на живот на територията на населените места в община Струмяни чрез повишаване привлекателността и подобряване на облика на населените места. Проектът ще възстанови общодостъпни зелени площи и детски площадки в трите най- големи населени места на територията на община Струмяни – с. Струмяни, с. Микрево и с. Илинденци, ще подобри условията за отдих за най-младите жители на община Струмяни.
За изпълнението на обществена поръчка от изпълнителя се очаква да извърши строително-монтажни работи, включващи изграждане на нови и реконструкцията на съществуващи обекти към стадиона в с. Струмяни, обособяването на нов “спортен център” с четири площадки за игра в парк „Байкал” с.Микрево, изграждане на спомагателни постройки за обслужване на публиката и спортистите и облагородяването на средата на стадиона в с. Микрево. В резултат на изпълнените дейности ще се допринесе за подобряване на условията за практикуване на масови и индивидуални спортове, както и за провеждане на организирани спортни мероприятия. По този начин допълнително ще се насърчи спортната дейност сред младите хора и ще се създадат условия за повишаване на качеството на живот.
Предвидените дейности по благоустрояване на зелените площи включват: премахване на отпадъци и нежелана растителност; изграждане на детски съоръжения и елементи, беседки и др., изграждане на алеи и площадки; обработка и заравняване на почвата; монтиране на пейки и кошчета за смет; засаждане на растителност и затревяване, общодостъпни зелени площи и 12 детски площадки в трите най- големи населени места на територията на община Струмяни – с. Струмяни, с. Микрево и с. Илинденци и др.
Подписани са три договора с „ВДС ГАРДЪН” ДЗЗД, представлявано от Момчил Борисов Борисов: по Обособена позиция №1 с предмет: „Благоустрояване и реконструкция на спортни обекти в с. Микрево, община Струмяни, област Благоевград” по проект на Община Струмяни: «Спорт, младост, бъдеще», Обособена позиция №2 с предмет: „Благоустрояване и реконструкция на стадион в с. Струмяни, обл. Благоевград” по проект на Община Струмяни: «Спорт, младост, бъдеще», по Обособена позиция №3 с предмет: “Рехабилитация на обществени зелени площи – детски площадки и съоръженията към тях, в т. ч. доставка на съоръжения в с. Струмяни, с. Микрево и в с. Илинденци, община Струмяни, обл. Благоевград”по проект на Община Струмяни: ««Играй с мен в зеления свят на мечтите». Общата стойност на трите договора над 4 860 000 лв. без вкл. ДДС.