Паркинг с 35 места ще бъде изграден в съседство с новия парк срещу общежитията на АУБ

В заключителен етап е подготовката за изграждане на нов паркинг с над 35 паркоместа в центъра на Благоевград. Съоръжението ще се използва безплатно и ще реши част от острия проблем с паркирането в широкия център на града. Паркингът ще бъде оформен в пространството между спортния комплекс „Арена парк” и новоизграждания парк в поречието на Благоевградска Бистрица и ще обслужва основно гражданите, които ще търсят уют и спокойствие сред алеите и атракционите на зеления оазис.
Предвижда се новият паркинг да бъде завършен в месеците до края на годината. В момента се набират оферти за изпълнител на обществената поръчка, като в законоустановения срок те ще бъдат разгледани и строителството стартирано.
Със своите над 35 паркоместа паркингът ще допълни по съвременен начин новата зона за отдих, която екипът на кмета Камбитов изгражда на брега на река Благоевградска Бистрица срещу кампуса на Американските общежития. Парковият комплекс обхваща 16 декара и се реализира по проект „Зелена и достъпна градска среда в Благоевград”. Със своята мрежа от алеи, пейки, беседка, чешми, съоръжение за скейтборд, фитнес площадки и други той още отсега се очертава като любимо място за отдих на благоевградчани през следващите години.