Министерски съвет назначи Димитър Дмитров за управител на Област Благоевград

Министерски съвет назначи нови управители в областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен, съобщи правителствената пресслужба.

В Благоевград длъжността ще заеме икономистът Димитър Димитров, който сменя от поста Муса Палев.

Димитров е бил икономически и изпълнителен директор на „Благоевград – БТ” АД и председател на Борда на директорите на дружеството. Той е общински съветник в периода 2003 – 2007 г.

Областен управител в Пловдив ще бъде Розалин Петков. Той заема мястото на Венцислав Кайманков. Розалин Петков е заместник-кмет на Община Пловдив в последните три години, а преди това е бил заместник областен управител на Пловдив.

В Русе на мястото на Венцислав Калчев е назначен Симеон Иванов. Той е главен секретар на Областната администрация – Русе, където е заемал различни длъжности от началото на 2010 г. Преди това е работил в областта на гражданската защита.

Нина Петкова заема поста областен управител на Монтана, на който досега беше Николай Пенчев. В периода 2011-2013 г. Петкова е била заместник областен управител на Монтана.

В гр. Плевен на мястото на Илиян Йончев като областен управител е назначен Бойко Балтаков. Той е главен архитект на Община Плевен. От 2009 г. до 2013 г. е бил заместник областен управител.