Share |

С „Добре дошли“ на гръцки, сръбски, македонски и български кметът д-р Камбитов приветства участниците в турнира „Купите на Благоевград“

С „Добре дошли“ на гръцки, сръбски, македонски и български кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов приветства ръководствата на клубовете участници във втория футболен турнир „Купите на Благоевград“. Д-р Камбитов не скри амбицията си догодина да се прибавят поне още два езика от Балканите. „Спорт е, футбол е – всички са добри, но нека спечели най-добрият“, пожела кметът.
Ръководствата на участниците в турнира „Цървена звезда“ и „Войводина“ от Сърбия, „Арис“- Гърция, „Вардар“- Македония и българските отбори „Левски“, „Славия“, „Ботев“ и „Пирин“ благодариха на община Благоевград за създадената отлична организация. Настаняване, храна, транспорт до стадионите, вода за футболистите, медицински екип- всичко това е осигурено от общинското ръководство, което предполага и добро представяне на терена, заявиха треньорите.
Обсъдени бяха и регламентите на мачовете с Александър Кабзималски, председател на Областния съвет на Български футболен съюз – Благоевград. Предвиден е и алтернативен вариант при лоши метеорологични условия мачовете да се играят в зала „Скаптопара“.
Както през миналата година, и на този турнир, освен купи и медали, за победителите са предвидени индивидуални награди - за голмайстор, най-добър вратар, най-добър защитник….
Мачовете вече започнаха. В първия двубой за възраст 2003 година „Цървена звезда“ и „Левски“ /София/ завършиха при равенство 1:1. във възрастова група 2004 година „Цървена звезда“ надви „Левски“ с 2:1.

eXTReMe Tracker