Теодосий Спасов представя авторска музика в Перник

В концерта "Феноменът" на КО "Орфей" и Теодосий Спасов пернишката публика ще чуе основно пиеси на Теодосий Спасов и композитора Бенцион Елиезер.
Концертът "Феноменът" ще се състои на 14 октомври от 18.00 часа в Малкия салон на Двореца на културата. КО "Орфей" и Теодосий Спасов с диригент Райчо Христов са подготвили атрактивна програма, включваща предимно пиеси на Теодосий Спасов и големия композитор Бенцион Елиезер.
Теодосий Спасов е роден в Исперих през 1961 г. Той е завършил Средно музикално училище "Филип Кутев" в Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Теодосий Спасов е първият, който свири джаз на кавал и смесването на народна музика с елементи от джаз и класика е основата на повечето му авторски пиеси. Композира също театрална и филмова музика, както и творби за симфоничен оркестър и кавал.
Виртуозният музикант свири с фолклорни, джазови и класически оркестри и състави, както и с именити български и чужди музиканти. Някои от тях са Музикалните състави на БНР, Хор "Мистерия на българските гласове", Ансамбъл "Филип Кутев", Иво Папазов, Георги Янев, Раби-Абу Халил, Глен Велез, Дейв Лийбман, Глен Мур, Мино Синелу, Пол Макендлез, Били Кобъм, Марк Джонсън, Казуми Ватанабе.