Share |

Галерия "Кракра" показа "Духът на Перник" в платната на художници от 6 държави

Художници от България, Русия, Полша, Чехия, Италия и Китай, участници в пленера "Арт студио Рударци", показаха своите творби в галерия "Кракра". Всеки от тях ще отнесе в родината си частица от духа на Перник.
Над 30 уникални платна украсиха галерия "Кракра". Художниците рисуваха "Духът на Перник". Сред картините им има пейзажи, абстракции и оригинални пана.
Изложбата откри директорът на Галерия Перник Елена Темелкова, която пожела на всички участници здраве, вдъхновение и да останат с прекрасни впечатления от България. Арт-организаторът на пленера Валентин Топалов гордо съобщи, че популярността на инициативата расте и тази година има рекордно много гости от чужбина. Участниците благодариха за гостоприемството и увериха, че ще отнесат със себе си най-прекрасни спомени от България и Перник.
Заместник кметът на община Перник Илинка Никифорова сподели, че е безкрайно щастлива, че поредното успешно събитие за творците в Перник вече е факт. Тя пожела изложбата да бъде успешна и много хора да видят прекрасните творби и да оценят таланта на авторите.
Всички участници в пленера получиха сертификат за участие и подарък четки от най-новия спонсор на пленера - фирма "Тинторето" от Сардиния. След откриването на изложбата участниците се върнаха за последната си вечер в Рударци, където прекараха 10 незабравими дни.
Пленерът "Арт студио Рударци" се провежда за 17 пореден път. Негови организатори са Община Перник, Художествена галерия – Перник и пернишкото представителство на Съюза на българските художници.

eXTReMe Tracker