Share |

Кметът Атанас Камбитов връчи наградата на призьора в конкурса „Любим учител 2014“

На тържествената церемония във фоайето на общината присъстваха зам.-министърът на МОН Ваня Кастрева, кметове на общини от Благоевградска област, директори, учители, общественици, родители и деца, дошли да подкрепят своите фаворити. Конкурсът „Любим учител 2014г.“ се провежда за втора поредна година и е организиран по инициатива на в. „Струма“, със съдействието на община Благоевград.

С приза „Любим учител на Пиринско 2014“ се окичи преподавателят по физическо възпитание Динко Кумбаров от СОУ „Хр. Смирненски“ в село Кочан, община Сатовча. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи наградата - плакет, грамота и уикенд за двама в Рожен.
Първи подгласник на победителя стана Валя Илиева, начален учител в V СОУ „Георги Измирлиев“ в Благоевград. На трето място се нареди Марияна Митова, учител по български език и литература в Природо-математическата гимназия в Благоевград.
Специален приз за най-голяма активност в конкурса „Любим учител 2014“ получи СОУ „Христо Смирненски“ в село Кочан, което с активното си гласуване изведе любимия си учител на челно място. Те получиха награда нов комплект футболни врати, за да спортуват още по-активно в часовете по физическо.
Кметът д-р Камбитов поздрави всички учители. „В историята на нашия народ духовността е изиграла огромна роля и хората, които я разпространяват, са достойни за уважение. Едно огромно благодаря към всички вас. Признателни сме ви!“- обърна се кметът Камбитов към всички учители. „Казвам го от позицията на човек, който е син на учителка с 40-годишен стаж“, допълни той и изрази надежда догодина конкурсът да се превърне от регионален в национален, а защо не и международен.
Церемонията завърши с изпълнението на Елена Траянова, последвано от стилен коктейл за всички гости.

eXTReMe Tracker