Share |

Национална кампания за проучване здравето на българина „За нашето здраве“ идва в Благоевград

До 6-ти октомври, темата за здравето на българина ще бъде водеща тема в страната

В Благоевград на 02-ри октомври, петък, ще се проведе проучване “За нашето зраве”, като част от Националната кампания за проучване здравето на българина. Първите анкети ще бъдат раздадени от 11:00 часа, на централен площад “Георги Измирлиев”.

Анкетата ще покаже грижат ли се за себе си благоевградчани, спортуват ли, какъв процент спадат към рисковите групи-стрес, тютюнопушене, употреба на алкохол и вредни храни и др.

“Отделете една минута от времето си за попълване на анкетата и дайте своя принос за здравето на нацията” - призовават организаторите.

Проучването обхваща десет големи български града, а национално представително изследване на онлайн населението се извършва на адрес www.ahd.bg.

Кампанията се осъществява по инициатива на „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България” /АПВХДБ/ и е подкрепена от Български Фармацевтичен съюз.

Първи по смъртност, причинени от инфаркт и инсулт в Европа, най-ранна смъртност на населението като цяло, един на всеки трима българи страда от здравословни проблеми, а с увеличаване на възрастта, възприемането на здравния статус се приема повече от отрицателно.

Едва ли тази черна статистика ще изненада някого, но тъкмо тя е причината „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България”/АПВХДБ/, да постави темата за здравето пред всеки един българин, да провокира в него разбиране и желание за профилактика и превенция, чрез физическа активност, рационално хранене и приемане на хранителни добавки. Комбинацията от тези три активности, се оказва най-прекият и безболезнен път към намаляване факторите, водещи до заболявания и повишава жизнеността и здравето на нацията, както от своя страна недвусмислено доказват статистическите данни при най-здравите народи в Европа.

eXTReMe Tracker