Share |

Петото издание издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ стартира през май

„Тара-ра-бумбия“ е фестивална платформа за театър, организирана от Община Благоевград.

Петото издание на театралния фестивал в Благоевград ще се проведе от 11 до 19 май. Традиционно той кани като гостуващи най-интересните представления от последния сезон в страната.

Фестивалът се открива на 11 май от Камен Донев и неговия моноспектакъл „Лекция № 2. За всеобщата просвета“. В селекцията зрителите могат да гледат Мариус Куркински с „Черното пиле“ по Хайтов, „Богът на касапницата“ – едно от хитовите представления на Народния театър „Иван Вазов“ на този сезон. Сред акцентите са още „Хеда Габлер“ на режисьора Крис Шарков, “Това НЕ Е Хамлет” на театрална работилница „Сфумато”, „Саломе“ на Театър „Българска армия“, „Иванов“ по Чехов от програмата на Младежки театър „Николай Бинев“, „Вишнева градина“ по Чехов на Плевенския театър.
На 17 май ще се играе и спектакълът на Александър Морфов „Животът е прекрасен“.

За първи път на българска сцена словенският театър „Антон Подбеушек“ (АПТ) ще представи постановката „Физика на тъгата“ по романа на Георги Господинов

Билетите ще бъдат в продажба на цени от 5 до 10 лева на касите на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в града и в мрежата на eventim след 15-ти април.

eXTReMe Tracker