Share |

„Седмица на гората 2017” в ДГ №4 „Роса”

С тържествена програма и детски смях малчуганите от ДГ №4 „Роса” преобразиха двора на детското заведение

Децата, от всички групи на ДГ №4 „Роса” и техните учители, отбелязаха с тържествена програма „Седмица на гората 2017” под мотото „Гората е живот” в двора на детското заведение.

Събитието бе открито заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова. Тя поздрави целия екип на ДГ 4 „Роса“ за инициативата. „Децата са най-важните. От това, което виждам само мога да се радвам. В най-светлите седмици преди Великден, едва ли сме мечтали за по – хубава и цветна инициатива. Скъпи родители, благодаря Ви, че подкрепяте децата си в инициативи като днешната и се радвате на това, което правят, защото за тях това е важно“, каза в приветственото си слово зам.- кметът Христина Шопова. Тя отбеляза, че през последните месеци благодарение на работата на директора и целия екип, детската градина се е преобразила.
Малчуганите изнесоха рецитали, танцуваха и пяха, преди да започнат със същинското засаждане на цветя, дървета и храсти в лехите. На събитието присъстваха още Симона Митова, началник –отдел ”Образование“ в Община Благоевград, Емануил Манолев –помощник по проекта „Шанс за работа”, ръководителят на детската градина Георги Матеев, родители и гости.

В „Седмицата на гората2017“ представители на Национален парк „Рила“ разказаха и предадоха своя опит на децата. Държавно горско стопанство пък подари 80 кипариса за свежестта и красотата на двора на детската градина. Общинска фирма „Биострой” подари много цветя за засаждане по случай празника на слънцето, топлината, цветята и децата.

Малките градинари започнаха работа по пролетното засаждане на цветя. С помощта на зам.- кмета Христина Шопова, децата засадиха кипариси и петунии. За бъдещата работа по поддържането на тяхната цветна градина, бяха осигурени лейки и лопати.
Инициативата продължава и утре – 06 април, когато предстои опознавателна разходка и забавни игри на открито с ДГ №4 „Роса” и възпитаници от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

eXTReMe Tracker